De kettlebell is een stuk gereedschap dat steeds populairder wordt in de sportschool. Maar waarom? Wat zijn de voordelen van het trainen met een kettlebell? In dit artikel lees je wat de wetenschap te zeggen heeft over deze vraag.

Wat is een kettlebell?

Een kettlebell is een ijzeren bal met een handvat eraan. Het gewicht van een kettlebell varieert, maar ze zijn meestal tussen de 4 en 40 kilo. Kettlebells zijn ideaal voor kracht- en uithoudings training, omdat je ze in verschillende posities kunt gebruiken.

De voordelen van het trainen met een kettlebell

Als je aan het denken bent om met kettlebell-training te beginnen, is het goed om te weten welke voordelen dit kan bieden. Hieronder staan ​​vier van de grootste voordelen van het gebruik van een kettlebell in je workout-routine:

1. Kettlebells helpen bij het verbranden van vet: Kettlebell-oefeningen zijn ideaal voor het verbranden van lichaamsvet. Deze oefeningen zijn namelijk gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen en spierkracht, waardoor je stofwisseling toeneemt en meer vet verbrandt tijdens je training én in rust.

2. Kettlebells helpen bij het bouwen van spieren: Naast het verbranden van vet, zullen oefeningen met kettlebells ook helpen bij het bouwen van spieren door dezelfde redenering als hierboven. Door de focus op uithoudingsvermogen en kracht te leggen, zullener je spieren groeien en sterker wordendoor de toename in weerstand.

3. Kettlebells helpen bij het verbeteren van uithoudingsvermogen: Oefeningen met kettlebells zijn niet alleen gericht op spierkracht, maar ook op uithoudingsvermogen. Hoe langer je kunt trainen, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe beter je lichaam functioneert in het algemeen. Dit komt doordat uithoudingsvermogen de capaciteit van je lichaam is om zuurstof in te nemen en gebruiken tijdens fysieke activiteit. Het verbeteren van dit vermogen zorgt ervoor dat je energieker bent en beter presteert tijdens alle soorten fitnessactiviteiten.

4. Kettlebells helpen blessures te voorkomen: Als je eenmaal begint met kettlebell-oefeningen, is het belangrijk om ze goed uit te voeren.

Hoe gebruik je een kettlebell?

Als je wilt gaan trainen met een kettlebell, is het belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. In deze blogpost leggen we uit hoe je een kettlebell moet gebruiken om het maximale uit je training te halen!

Om te beginnen, plaats je de kettlebell tussen je voeten op de grond. Buig vervolgens door je knieën en pak de kettlebell vast met beide handen. Houd je rug recht en let erop dat je niet naar voren leunt. Als je de juiste houding hebt bereikt, til dan de kettlebell op naar boven tot hij boven je hoofd is. Laat hem dan rustig zakken tot hij weer tussen je voeten staat en herhaal dit proces.